Carti noi

“Refrenul” de fiecare seara: “Cimpin, cimpin!” – a se intelege: “Citim, citim!”

Am ramas in urma cu prezentarea ultimelor carti cumparate, dar recuperez incet, incet.

Am inceput deja sa ma pregatesc pentru Sarbatorile de Iarna: anul acesta imi doresc sa avem si noi un calendar de Advent, bineinteles cu carti. Asa ca am inceput sa le cumpar de pe acum, pentru ca sunt multe titluri pe care as vrea sa le daruiesc Anei, dar si pentru ca in aceasta perioada cartile cu teme de Craciun si iarna nu sunt la foarte mare cautare, asa ca mai gasesc si reduceri substantiale.

Insa aceste carti vor fi prezentate la momentul potrivit.

Pana una-alta, Anei ii place foarte, foarte, foarte mult o carte cumparata de la Adina (Micul cititor): Colours lift-the-flap. Cartea este foarte frumos realizata, are format mare, iar paginile sunt cartonate. Cel mai mult ii plac florile sub petalele carora gaseste numele culorii respective, apoi trenul ce transporta animale salbatice, si pingunii ale caror papioane se asorteaza cu pestii colorati care sunt ascunsi sub cate o clapeta de hartie.lift the flap 1 lift the flap 2 lift the flap 3

Sursa foto

Si cu ajutorul acestei carti Ana poate spune: bede, shoshu, mof, ab, gaben, loz, cri. Ori de cate ori avem ocazia, o citim impreuna.

11741119_1041749329193292_3769909338181336052_o

Ii plac tare mult ursuletii imbratisati, atat de mult incat repeta gestul si cu mine! Sunt dimineti in care ia cartea asta dupa ea pana la gradinita, o lasa in masina, iar seara o tine in brate pana ajungem inapoi acasa. Cateva clapete au avut parte de un tratament mai dur, insa le-am lipit (onorabil) la loc.

Apoi a fost foarte interesata de cartea My body, tot de la Adina. Imaginile sunt clare, sugestive si mai ales atractive. Cartea este in format mic (17 X 15 cm), cele 12 pagini sunt cartonate. Am repetat impreuna partile corpului exemplificate in carte, si in limba romana, si in limba engleza. Inca nu am parcurs-o din scoarta in scoarta, insa intentionam sa o facem! Mai ales ca, pe langa enumerarea partilor corpului, in carte gasim si descrierea unor activitati si senzatii ce merita aprofundate, deoarece fac parte din viata de zi cu zi.

very-first-words-my-body my body 3 my body 2

Sursa foto

A treia carte trimisa de Adina este despre viata la ferma: On the farm. Initial am crezut ca aceasta o va atrage mai mult, insa cartea despre culori a avut si inca mai are intietate.

very-first-words-farm very-first-words-farm3 very-first-words-farm 2

Sursa foto

Este foarte frumos realizata, multe cuvinte fiind destul de rar folosite chiar si de catre mine, asa ca ne este foarte utila amandurora. I-am descris animalele, pasarile si uneltele ce apar in paginile cartii si, pentru ca nu era foarte interesata de o simpla enumerare, am inceput sa-i spun o poveste inventata pe loc, dar care sa cuprinda cuvintele ce denumesc vietuitoarele respective. Este o carte foarte dinamica si foarte utila.

De fapt, aceste ultime doua carti prezentate, fac parte din colectia “Very first words” si reprezinta o excelenta ocazie de a obisnui copilul cu notiuni simple de vocabular in limba engleza.

Ultimele doua carti primite de la Adina inca nu au ajuns in mainile Anei, ele facand parte din proiectul de Craciun.

Este vorba despre cartea Farm Fun cu activitati pe care abia astept sa le punem in practica atunci cand afara va fi zapada, si frig, si noi vom sta in casa la jocuri si povesti.

Farm Fun 1 Farm fun 2 Farm fun 6 Farm fun 5 Farm fun 4 Farm fun 3 Farm fun 7

Sursa foto

Cartea este foarte frumoasa, foarte colorata, si foarte provocatoare! Sper sa o ajute pe Ana sa isi imbunatateasca indemanarea, puterea de concentrare, dar sa-i si stimuleze imaginatia si creativitatea.

Cea de-a doua carte de la Adina pe care o am inca la birou, fara ca Ana sa o fi vazut-o pana acum este Baby animal stories. Este o carte delicata, cu povestioare calde, numai bune de citit inainte de culcare, intr-o noapte friguroasa… Personajele intalnite sunt pui de animale care, fiecare in felul sau, descopera lumea: asa aflam despre prietenia dintre un pui de vulpe si unul de bursuc, despre iepurasul care invata cuvinte noi, despre ursuletul polar care vrea sa creasca mai repede si despre puiul de elefant ce are o intalnire interesanta cu propria sa reflexie in apa.

baby-animal-stories

Sursa foto

Si pentru ca tot am amintit despre proiectul meu de Craciun, pe langa cele 2 carti de mai sus, au sosit deja Sania lui Mos Craciun de Lucia Muntean, Pietrele lui Aston de Lotta Geffenblad (nu stiu daca voi rezista sa nu i-o dau pana de Craciun….) si Pippa si Pelle – O zi de iarna de Daniela Drescher (aceleasi imagini incredibil de frumoase, ca in toate cartile acestei autoare). Despre fiecare in parte… la iarna…

Maine vine un colet cu carti noi!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s