Cu machiaj, fara machiaj

Zilele trecute ma gandesc sa aloc (putin) timp propriei persoane. Asa ca incep sa caut un tutorial despre cum sa ma machiez singura, acasa, si sa arat cat mai natural. Oricum cele cateva farduri (3 la numar, vreo 2 expira si nici nu le-am deschis) si toate celelalte cosmeticale (vreo 2 rujuri din care unul e prin masina si pe celalalt a pus Stefanel mana, un creion dermatograf, un anticearcan si un rimel)  vor trebui schimbate curand, asa ca ma gandesc sa am o sursa de inspiratie.

Gasesc un video, in limba romana, cu foarte multe vizualizari si aprecieri. Durata… vreo 45 de minute, adica TOT timpul meu pentru mine din ziua aceea. Dau drumul, in surdina, ca nu puteam sa imi asum riscul trezirii copiilor din somnul de dupa-amiaza. Incepe: scoate domnisoara din clip vreo 15 pensule si vorbeste vreo 10 minute despre suportul roz in care le tine. Scoate un buretel. Apoi incepe sa se dea cu fond de ten. Apoi cu nu stiu ce crema pentru zona T. Apoi cu alta crema. Si cu alta… Pfff… nici nu a ajuns la farduri si timpul meu e aproape gata. Iar fata ei incepe sa aduca a statuie romana.

Incerc alt video, alt tutorial… cam aceeasi durata, dar cred ca merita o sansa. Si iar scoate alta domnisoara alte zeci de pensule. Incepe iar cu straturi peste straturi de creme, fond de ten, anticearcan, anti-whatever…

Bleah… Oare cat ar dura sa ma demachiez?! Adica, daca vreau sa ma machiez si sa am totusi un aspect natural, trebuie sa folosesc atatea creme?! Oare daca as zambi, mi s-ar crapa fata?! Apoi mi-am amintit un citat care mie mi-a placut mult: “You’d be surprised how much it costs to look this cheap!” Dolly Parton

Deci: in locul celor 3 farduri, voi cumpara alte 3 farduri. In locul celor 2 rujuri, creionului dermatograf, anticearcanului si rimelului imi voi lua vreo 2 rujuri din care unul sa stea la mine in geanta si pe celalalt sa nu mai puna Stefanel mana, un creion dermatograf, un anticearcan si un rimel. Demachiere cu ulei de masline (pe-asta stiu ca nu il voi termina prea curand, doar vine sezonul salatelor acus). Lotiune tonica: apa + otet de mere = love. Si, ca intotdeauna, calitate, nu cantitate!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s