“Batalia de la Termopile” reloaded

Am tinut piept vitejeste, dar am fost depasita numeric: ei sunt doi si eu una. Astazi am pierdut batalia pentru curatenie (hai sa nu zic tot razboiul).

In fiecare dimineata imi fac planul (de batalie) al zilei; uneori cu o seara inainte, daca nu cad franta de somn. Bun. Planul pentru astazi era sa fac de mancare pentru Stefanel si sa pregatesc ceva pentru Ana.

Micul dejun: Stefanel se freaca pe cap si pe fata cu banana, mar si kiwi. Devine prioritara curatarea copilului. Si a bucatariei, caci e inevitabil sa nu calc in ceva si sa duc prin toata casa. Ajung cu copilul in baie: schimbare de plan, caci musai sa duc gunoiul ca sa scap de “lacrimogenele” lui Stefanel din scutecele din cosul de gunoi.

Stefanel e marait, asa ca toate planurile se suspenda. Pana cand adoarme el, ceea ce se si intampla la un moment dat. Imi amintesc de bucatarie. Curatat, spalat pe jos. Ma mut in living: o soseta de-a lui Stefanel pe jos, una pe un raft. Sosetele Anei din livada cu ciresi (a se citi foarte murdare) tronau sub masuta lor. Pe un alt raft vad prosopul de maini al Anei, cu scoicile pe care le-a adus luni de la mare si le-a spalat in cateva ape. De-ala nu ma ating, caci nu vreau scandal diseara. Jucarii peste tot – “de ce au atat de multe?”. Aproape termin de spalat pe jos si se trezeste Stefanel.

Urmeaza masa de pranz: supa-crema de linte rosie cu naut. A mancat cu toata gura! Eu sunt fericita, chiar daca chiuveta e plina si podeaua arata de parca nu e curatata de la inaugurarea blocului. Hai putin pe-afara, ca nu mai avea stare deloc dupa masa.

Revenim acasa. Il pun pe Stefanel in patut, caci urmeaza tura a doua de curatenie. Imi saboteaza curatenia din living aruncand tot ce are in patut. Il pun direct pe podea, oricum acolo are toate jucariile. Care jucarii?! Ce atragator e cosul de gunoi!

Intre timp fac gris cu lapte si ma apuc de paine. Gata grisul – ia de vreo 2 ori si atat. Bun si asa, trecem la planul de rezerva: alaptarea. Acum doarme. Aranjez vasele in masina de spalat (sper sa fie in rai inventatoarea ei, ma voi ruga vesnic pentru ea).

Si ziua inca nu e gata! Pana diseara o sa ma cred iarasi Leonidas…. Ma duc sa imi fac o cafea, nu sunt totusi Leonidas…

 

PS Wikipedia zice:

Mașina de spălat vase este o mașină electrocasnică construită pentru spălarea vaselor de bucătărie și a tacâmurilor. Este folosită în restaurante și pentru uz casnic. Prima mașină de spălat vase a fost inventată în 1887 de Josephine Cochrane, pentru ca servitorii să nu-i mai ciobească porțelanurile. În 1924, William Howard Livens inventează prima mașină de spălat vase destinată uzului casnic.

Începând cu anii ’70 mașinile de spălat vase au devenit o obișnuință în Statele Unite și Europa de Vest. Până în anul 2012, peste 75% din locuințele din SUA și Germania erau dotate cu mașini de spălat vase.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s