Recomandari de carte

“Te-am vazut pe tine ca bei apa, de-aia beau si eu!” sau “Am vazut pe X mancand frunze in padure, asa ca am mancat si eu!”; si lista poate continua. Urmarind postarile dnei Victoria Patrascu pe Facebook am gasit, la recomandarea dansei, o carte foarte interesanta: “Micutul Eu-sunt-Eu”. Aparuta la editura Paralela 45, textul Mirei Lobe fiind insotit de ilustratiile realizate de Susi Weigel, cartea povesteste despre un puisor tare diferit de toate animalele pe care le intalneste. Acestea il intreaba “cine este?”, intrebare care il pune in dificultate mereu; puisorul incearca sa se identifice cu personajele cartii, insa este respins de fiecare data, intr-o maniera cand mai blanda, cand mai putin politicoasa.

20170320_180021_resized

Cartea este scrisa in versuri usor de retinut. Are cateva cuvinte pe care le-am ocolit atunci cand am citit-o Anei.

20170320_180042_resized

Povestea micutului Eu-sunt-Eu are un final fericit, care noua ne-a dat subiecte pentru discutii: fiecare om este unic. Nu suntem noi insine daca tot ceea ce facem este sa ii imitam pe ceilalti. Si este foarte posibil ca, uneori, ceea ce este bine pentru ceilalti, sa nu ni se potriveasca deloc.

20170320_180102_resized

Inutil sa mai spun ca o citim in fiecare seara: este o carte apreciata de copii, dar si de catre adulti.

20170320_180115_resized

Mi se pare extraordinar ca Anei ii plac tare mult cartile care au un mesaj: un mesaj comun pentru copii, dar si pentru adulti. Asa este cartea “Vulpea si Steaua”, ce reprezinta una din bijuteriile bibliotecii copiilor.

20170320_175910_resized

Scrisa de Coralie Bickford-Smith, cartea a aparut in ianuarie 2017 la Editura Litera. Eleganta exterioara, frumusetea imaginilor si mesajul ce razbate din textul simplu, ne-au facut sa o apreciem foarte mult.

Cartea este povestea unei vulpi ce traia intr-o padure deasa si adanca, si care avea o singura prietena: steaua ce ii lumina noaptea potecile prin padure.

20170320_175933_resized

Adevarata aventura a vulpii incepe in momentul in care steaua dispare: sufera, simtindu-se singura si trista. Dar decide sa porneasca in cautarea ei. Acesta este momentul iesirii din zona de confort: calatoria ii deschide noi oportunitati.

20170320_175947_resized

O carte minunata, o recomand cu mare caldura!

Spor la citit!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s