Soricelul zburator, amicul nostru

V-am spus ca folosesc retelele de socializare mai ales pentru informatii pretioase: asa am ajuns la d-na Victoria Patrascu si la o carte recomandata de dansa, “Lindbergh, povestea unui soricel zburator”. Mi-a placut ce a scris despre carte, asa ca am comandat-o pe 1 martie. Incepand cu 2 martie si pana in ziua de azi o citesc impreuna cu Ana de cateva ori pe zi. A invatat-o pe de rost, asa ca poate da impresia ca citeste din ea atunci cand, la o anumita pagina, poate sa redea pasaje intregi.

20170313_160521_resized

Cartea este aparuta la editura Corint Junior, iar textul si ilustratiile apartin lui Torben Kuhlmann. Si trebuie sa recunosc faptul ca, la o prima rasfoire a cartii, ilustratiile mi-au captat atentia. Detaliile si jocurile de lumini dau impresia ca toate personajele cartii sunt insufletite. Chiar si Ana a reactionat ca si cum pisicile si bufnitele ce apar in paginile cartii sunt vii!

20170313_160546_resized

Asadar, de cateva ori pe zi, citim impreuna povestea unui soricel caruia ii placea sa… citeasca! Dar vremurile se schimba si toti soriceii sunt amenintati de niste inventii ce scurteaza brusc si rapid viata multora dintre ei: cursele de prins soareci. Lumea oamenilor, atat de usor accesibila candva, devine periculoasa. Asa ca soricelul nostru se hotaraste sa plece in America! Insa nu-i lucru usor: porturile si vapoarele sunt pazite de pisici infometate.

Singura lui solutie este sa zboare; cu putina inspiratie venita din partea rudelor lilieci, soricelul cel destept, care reusise sa evite toate pericolele, inventeaza un aparat de zbor. Pe care il tot imbunatateste si testeaza pana ce atrage atentia tuturor: bufnitele sunt cele care incep sa se zgaiasca de-a dreptul pe fereastra atelierului sau.

20170313_160631_resized

Insa avem de-a face cu un soricel inteligent; inteligent si perseverent! Asa ca, in cele din urma, dupa cateva peripetii, reuseste sa ajunga in America! Acolo starneste uimirea si admiratia tuturor: cineva atat de mic a reusit un lucru atat de mare!

20170313_160655_resized

Dupa asa o fapta mareata este regizat un spectacol de la care, nelipsit, este un baietel tenace: numele lui este Charles Lindbergh.

20170313_160709_resized

Cartea se incheie cu o scurta istorie a aviatiei (ne-am intristat putin noi, adultii, caci pionierii romani ai aviatiei nu sunt amintiti nici macar in treacat), de unde aflam despre Charles Lindberg ca, in 1927 a traversat Oceanul Atlantic, fara oprire, cu avionul sau cu un singur motor “Spirit of St. Louis”, fiind primul pilot care a reusit sa incheie un astfel de zbor de unul singur.

O carte minunata, foarte putin tehnica, ce se distinge prin ilustratii frumoase, si care, mai ales, provoaca imaginatia!

Spor la citit!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s