De sezon

Am avut cateva zile incarcate; vreo 3 saptamani, asa. Acum s-au mai limpezit apele, asa ca ma pot uita inapoi cu putina liniste.

Totul a inceput cu o tuse seaca. A Anei. Nimic serios: sirop de tuse, miere, propolis. Lucrurile pareau sa se aseze. A inceput Stefanel, cu aceleasi simptome. Lucrurile nu au mai fost atat de simple, caci s-au adaugat niste muci. Multi! Totusi, reusim sa revenim pe “linia de plutire”. Cand sa trag aer in piept, Ana face otita; dureroasa, dar ii dam si ei de capat. Ne linistim. Ca sa nu ne pierdem “antrenamentul”, o conjunctivita o necajeste pe Ana: ser fiziologic, niste picaturi si gata. Aproape ca iarasi rasuflu usurata. Nu mai mult de o zi, caci apoi otita revine, dar la Stefanel. Cand cu alopate, cand cu homeopate, ajungem iarasi aproape de mal. Zic “aproape”, caci o infectie urinara la Ana ne duce iarasi in apropierea unui vartej. Depasim si momentul asta. Si acum reusesc sa scriu si eu, aici, cateva randuri despre aceste zile ce ne-au solicitat destul de mult pe toti, dar mai ales pe copii. Viroze, otite, conjunctivite, voma, febra, plans, nervi; vizita la pediatra, vizita la urgente Budimex, vizita la o alta pediatra; tantrumuri la copilul mare, plansete inconsolabile la copilul mic. Mancaruri de pregatit, diversificare, alaptat. Nopti nedormite, zile prea lungi. Colac peste pupaza se crapa si tencuiala in dormitorul copiilor si stau 4 zile cu mobila in mijlocul casei, si cu muncitori pe cap. 

Nimic nu mi se pare ca se compara cu deciziile pe care trebuie sa le luam, ca parinti, cand vine vorba de sanatatea copiilor nostri. Cand e cazul sa apelez la pediatru? Cand sa ii pun o compresa sau sa ii dau antitermic? Sa merg pe varianta cu antibiotic sau sa mai cer o parere? Am asteptat prea mult? Oare fac bine? Ma grabesc cu medicatia?

Acum am incredere ca totul s-a terminat pentru o vreme. Vor mai veni ele virozele si “prietenii” lor, mucii, tusea, si altele asemenea. Dar nu ma mai gandesc la asta. Intrebarile de mai sus si-au gasit deocamdata raspunsurile.

Acum trebuie sa gasim si o varianta la intrebarea: unde mergem in vacanta la vara?

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s