Primul spectacol

De cand s-a mai incalzit afara, am inceput sa caut diverse variante care sa ne ajute sa ocolim locurile de joaca din zona. Cum a dat caldura, cum au aparut acei parinti: care fumeaza, care mananca seminte, care injura, care tipa, zbiara si isi lovesc copiii, care vin cu cainele la groapa cu nisip destinata copiilor, acei parinti care n-au ce cauta intr-un loc de joaca dar care, din pacate, sunt multi… prea multi pentru un copil ca Ana, dar si pentru nervii mei.

Saptamana trecuta un baietel de vreo 5-6 ani fugea spre maica-sa incercand sa desfaca o punga cu pufuleti. Din graba, a spart punga si pufuletii s-au imprastiat pe jos. Copilul a inceput sa-i stranga, dar a intervenit maica-sa: “Lasa-i jos, nu-i mai aduna!”  Nu m-am putut abtine si am intervenit… mai ales ca un alt copil, putin mai mare decat Ana, aproape ca bagase un pufulet in gura. Dialogul nu merita redat.

Dar cum toate lucrurile rele duc spre bine, decizia de a nu mai frecventa locurile de joaca dintre blocuri m-a dus catre un spectacol-atelier senzorial si de creativitate, realizat de Miniartshow: “Calatorie cu zane printre anotimpuri fermecate”

Ana a fost foarte incantata, desi initial, dupa ce am intrat in sala, am crezut ca va adormi! Insa imediat ce a inceput spectacolul, i-a fost starnita curiozitatea. Si chiar s-a despartit de mine pentru a merge la cutiile cu diverse materiale.

In fotografii, iata cum a fost:

WP_20150516_002

 

Primavara a deschis spectacolul-atelier.

WP_20150516_017

 

Copiii au putut atinge o frumoasa umbrela plina cu flori colorate, cu diverse texturi. Au fost si vreo 7 flori uriase, din hartie creponata si parfumata, pe care copiii le puteau mirosi si atinge. Iarba a fost simbolizata de un material textil verde, ce a fost asezat si peste copii.

Apoi s-au jucat in pamant, unde puteau gasi margelute mici si colorate, ce reprezentau seminte de flori care, puse in pamant, incolteau si infloreau daca erau bine ingrijite.

WP_20150516_029Dupa primavara, a urmat vara. Si a apart un soare mare si zambitor, pe care copiii il puteau atinge. Impreuna cu el, a aparut si o floarea-soarelui uriasa si foarte haioasa!

WP_20150516_035

 

Apoi, pentru ca vara este anotimpul vacantei, copiii s-au jucat cu diverse forme in nisip chinetic. Foarte, foarte, foarte interesant!

WP_20150516_047

Vara a venit cu propria umbrela: cu cirese, cu scoici, cu flori si cu recolte. Bineinteles, foarte apreciata de Ana, mai ales partile cu cirese si scoici.

WP_20150516_055

WP_20150516_059 A venit apoi si toamna: umbrelutele fiecarui anotimp au fost foarte apreciate de Ana!

WP_20150516_068

 

Asa ca si umbreluta toamnei, cu frunze ruginii, castane si conuri de brad s-a bucurat de atentia Anei.

WP_20150516_075

 

Foarte interesant a fost si curcubeul.

IMG_2117

 

Dar si cutia senzoriala cu grau, frunze, conuri de brad si castane.

IMG_2132

 

A venit apoi randul iernii sa intre in scena: cu o frumoasa umbreluta plina de fulgi de zapada!

IMG_2119

 

Si o cutie senzoriala pe masura: orez, paiete si floricele de porumb.

IMG_2130

 

Joaca a continuat minute bune dupa terminarea spectacolului, mai ales ca au fost aduse toate cutiile senzoriale.

IMG_2141

 

IMG_2148

 

IMG_2167

 

IMG_2171

 

IMG_2179

 

Cam asa ne-am petrecut prima parte a zilei. Ne-a placut. Era util sa fie si mai multe cutii senzoriale, dar a fost bine si asa. De parintii care prefera sa strige la copil din coltul opus, in loc sa mearga langa el sa-i spuna in liniste ce are de spus, n-am scapat nici aici. Insa doar vreo 2.

M-am abonat ce cateva saptamani la noutatile ce apar pe site-ul Miniartshow. Imi plac foarte mult activitatile pe care le propun copiilor si parintilor deopotriva. Preturile sunt accesibile, modalitatile de plata multiple. Din pacate, pe perioada verii intra in vacanta…. Asadar, cautarile mele continua, dar vom reveni cu drag la Miniartshow din toamna.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s