Cu trenul

Sambata am plecat cu Ana la o plimbare. Cu trenul. Pentru prima data!

De cateva zile o pregateam pentru aceasta noua experienta, povestindu-i despre trenuri, cantand despre trenuri, spunandu-i despre ceea ce vom face sambata. Ne-am trezit amabdoua sambata dimineata, ca in vremurile bune… Ana a mancat ceva, eu mi-am pregatit cafeaua. Apoi ne-am echipat de drum si am pornit.

Pana la metrou am mers de mana, iar apoi am numarat impreuna statiile pana la Gara de Nord. Bineinteles ca afisajul rosu din metrou, ce anunta numele statiilor, a fost iarasi in centrul atentiei.

Apoi am ajuns la gara, am cumparat biletele – fiecare cu locului ei, si a fost o decizie foarte buna. Au atras-o foarte mult fantanile arteziene ce se afla vizavi de Gara de Nord. Iar apoi…. fascinatia zilei: GARA.

In tren 4Lumea intr-o continua miscare, chioscurile de ziare, trenurile, porumbeii… Totul era un motiv de mare mirare pentru Ana! Desi ne propusesem sa mai vedem inca o data fantanile arteziene… n-am reusit sa mai ajungem la ele.

Pana la urma, a trebuit sa urcam in tren. Vagonul nu era compartimentat, ci era doar un coridor, cu scaune de o parte si de cealalta.

Bineinteles, i-am oferit locul de la geam. Apoi o sticla cu apa.

In tren 1Apoi si o carte.

In tren 3

Podurile pe sub care a trecut trenul au fost de interes; mai putin cele peste care a trecut trenul. Apoi animalele de pe camp: oi, vaci, capre, cai. Asa ca a repetat sunetele scoase de fiecare: “Muuuuu”, Meeeee”… Si a inceput sa spuna “Mari” si “Mici”.

Si vagoanele de marfa au primit destula atentie.

In tren 2

Au fost si doua momente de plictiseala, foarte scurte de altfel: a trebuit sa se dea jos de pe scaun si sa stea in picioare cateva minute, dupa care totul a revenit la normal. Au fost si doua momente in care a vrut doar sa o tin in brate si sa-i cant… chiar ma gandeam ca va adormi, dar n-a fost asa.

A fost o experienta foarte placuta, foarte linistita si, chiar daca nu stiam la ce sa ma astept, am fost foarte relaxate amandoua.

Sigur, a doua oara nu stiu daca va mai fi la fel… Noutatea a cam trecut, insa eu sunt decisa sa mai facem astfel de plimbari impreuna! Data viitoare in 3!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s