Cartofi “prajiti”

Mie imi plac cartofii prajiti. Da, stiu, doar rostind aceasta propozitie m-am ingrasat juma’ de kil. Si mi-au crescut in corp niste toxine. Dar chiar imi plac. Nu inseamna ca mananc.. des. Dar candva, cand chiar nu mai puteam de pofta, sau n-aveam nimic atragator in frigider, sau n-aveam chef de gatit… ma destrabalam cu o portie de cartofi prajiti. Totul de-acum a ramas o amintire in culori aurii. De cand e Ana diversificata, de cand mananca la masa cu noi, de cand ne numara dumicatii… adio cartofi prajiti!

Daaaaar… am inceput sa caut alternative. Am gasit unele, insa rezultatul a fost aruncat la cosul de gunoi. In cele din urma, am gasit ceea ce cautam: cartofi, cu ulei de masline, cu un praf de sare, cu oregano (eu nu ma zgarcesc la condimente, chiar imi plac). Diferenta este ca sunt intai putin fierti, apoi copti in cuptor.

Noua ne plac foarte mult. Si Ana se serveste din ei, dupa bunul plac, si ma bucur ca nu o deranjeaza deloc oregano (e putin de tot picant in cantitati mai generoase). M-ar tenta sa le dau si un praf de boia iute, pentru culoare si aroma, dar mai astept putin.

Punctul delicat al retetei este momentul cand intrerup fierberea. Mi s-a intamplat odata sa-i las ceva mai mult la fiert si mi s-au varsat cand i-am amestecat cu restul ingredientelor. Dar cu putina atentie, se rezolva.

Ultima data mi-au iesit asa:

cartofi

Reteta o gasiti aici. Inca n-am incercat cu ketchup – Ana ii mananca fie cu ridichii, fie cu branza (fiecare aliment pe rand, asa cum mananca ea). Dar n-am uitat de ketchup!

Pofta buna!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s