Intr-o zi de vineri: ploaie si zambete

Ne-am uitat pe geam si aproape ca nu ne-a venit sa ne ridicam din pat: cer plumburiu, ploaie mocaneasca. Nici gand de iesit afara azi. Am mancat impreuna putin cascaval, apoi Ana a continuat cu cateva fructe uscate si eu cu o cafea. Am lasat-o in pijamale, oricum n-avea de gand sa vrea altceva. Am stat amandoua pe masa din bucatarie si am citit. O carte cu animale.

Intre timp, ploaia s-a oprit si ne-am aventurat pe-afara. Vant. Bine ca nu mai ploua. Ramanem in zona, dar macar sa facem ceva. Sa cautam pomi infloriti. Si am gasit destui. Inca nu miros, pentru ca majoritatea florilor sunt inca in stadiul de boboci; si oricum, ploaia asta parca i-a intristat putin si pe ei, copacii cu flori.

Ana a gasit mai interesante crengile de tuia, asa ca ne-am oprit la fiecare in parte.

ana 1

Abia apoi a inceput distractia: cand a descoperit baltile formate de ploaia de dimineata! Stiam ca ii place sa tropaie prin apa, dar astazi le-a luat pe toate la rand.

ana 2

Cel mai frumos a fost cand a gasit si o piatra pe care s-o arunce in balta si apoi sa o scoata… Si tot asa.

ana 3

O zi simpla, o zi oarecare. Insa bucuria de pe fata ei, chiotele de veselie pe care le scotea cand fugea catre o balta noua, au transformat-o intr-o zi frumoasa. Cu ploaie si nori, dar cu multe zambete. Putea sa-i interzic sa calce prin toate baltile; puteam sa stau cu ea in casa toata ziua; puteam sa-i iau piatra si s-o arunc cat mai departe. N-am facut nimic din ce puteam sa fac, dar am lasat-o pe ea sa faca ceea ce stie cel mai bine: sa experimenteze, sa inventeze un joc nou, sa se bucure de ziua asta… cu ploaie si nori!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s