Toane

Zilele astea Ana are toane. Nu prea stiu cum sa le zic altfel.

Spre exemplu, citim; dintr-odata ravaseste cu mainile paginile cartii si incepe sa planga. Sau ne jucam cu literele magnetice; la un moment dat incepe sa arunce cu ele de pe masa, strange pumnii, se inroseste si tipa. Aseara eram cu ea in cada, asteptam sa isi termine joaca si sa o sapunesc. Joaca ei era cu o sticla de plastic pe care o umplea cu apa direct de la robinet si apoi o varsa intr-o cana; deodata incepe sa tipe strident. M-am speriat foarte tare, am crezut ca s-a intamplat ceva si a venit apa fierbinte pe teava, si s-a ars. Nu avea nimic, doar a aruncat sticla cat colo.

In perioada asta sunt multe momente ca cele de mai sus. Suntem intr-o permanenta stare de alerta, pentru ca tot incercam sa prevedem situatiile despre care am scris. Bineinteles, nu reusim. Tot ce putem face este sa incercam sa-i vorbim, s-o intrebam ce s-a intamplat, sa intelegem si sa incercam sa-i distragem cumva atentia si, daca nimic nu merge, pur si simplu sa o tinem in brate pana trece.

O prima explicatie ar fi durerile de dinti, de masele… Are, pana acum, 8 dinti, 2 masele iesite complet jos si 2 masele iesite pe jumatate sus. Posibil sa o doara cele de sus, sau sa inceapa neplacerile cu alte maselute. Cand vedem ca totul e cu fundu-n sus si nimic nu mai merge, incercam remediul homeopat cu arnica, recomandat de doctor.

O a doua explicatie si, probabil, cea mai plauzibila in majoritatea situatiilor neplacute cu care avem de-a face zilele astea este faptul ca, la varsta ei, inca nu poate gestiona corect emotiile pe care incepe sa le perceapa de o cu totul alta maniera fata de cum le simtea pana acum. Si cum la ea totul e la maxim, cred ca, uneori, simte multe lucruri de care nu se poate elibera altfel. Probabil ca de aceea, de multe ori, totul se termina cand o tinem in brate, o pupam, ii vorbim si ne plimbam cu ea prin camera.

Este o etapa din care fiecare vom invata ceva pentru viitor: ea va sti ce inseamna trairile puternice, iar noi vom invata, iarasi, mai multe despre calm si rabdare…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s