Ce a mai invatat Ana

Ana are cateva “achizitii” noi de vreo saptamana:

– poate turna apa dintr-o cana intr-alta, fara sa verse prea mult pe alaturi. Inca exersam, asa ca toata activitatea se desfasoara in cada. Acum cateva zile, daca avea doua cani in mana si voia sa toarne dintr-una intr-alta, le apleca in gest reflex pe amandoua. E haioasa: isi umple singura cana de la robinetul cazii de baie, apoi toarna apa in cana pe care mi-o da mie s-o tin (totdeauna aceeasi). Uneori o umple pe-a ei mai mult si o vad cum ii tremura mana.

– se incalta singura cu cizmele de cauciuc. Asa ca sta numai cu ele in picioare. Ceea ce e destul de ok. Uneori le mai nimereste si invers, dar aici o mai ajutam si noi.

– manevreaza tot mai bine furculita, asa ca felurile de mancare ceva mai solide le poate manca si singura. O ajut si eu, normal, insa joaca ei cu mancarea s-a transformat in ceva foarte important!

– si…. cel mai important: isi strange singura si pune la loc lucrurile cu care s-a jucat inainte sa primeasca altele noi. Nu ne-a luat mult s-o invatam: “ai terminat cu cuburile, le pui la loc si primesti margelele” spre exemplu. Si uneori, din exces de zel, pune si alte lucruri in cutia ei cu jucarii.

Bineinteles, ne mandrim la maxim!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s