Dorinte pentru Ana

Cred ca fiecare parinte isi doreste ceva pentru copilul lui: sa aiba o casa, o masina, sa aiba sanatate, sa aiba noroc, sa aiba un post de conducere, sa aiba avere… unii probabil ca planifica in cele mai mici detalii toata viata copilului lor, apoi ii ghideaza fiecare pas pe drumul pe care ei si l-au imaginat si, de cele mai multe ori, la capat apar frustrarile, nemultumirile, regretele. Fie ale parintelui, fie ale copilului.

Asadar, draga noastra Ana, iata ce iti dorim sa ai:

– sa ai sanatate. O singura data ai fost racita, dar simteam ca nu pot respira pana ce nu vedeam temperatura, pana ce nu te mai auzeam tusind, pana ce nu te scapam de muci. Grija, dorinta asta “sa fie copilul sanatos” o voi avea cat voi trai. E parte din mine de-acum.

– sa ai pasiuni, hobby-uri. Asa cred ca vei vedea lumea cu alti ochi, vei descoperi frumosul, vei avea prieteni, vei invata lucruri noi si vei lasa in urma ta ceva. Vei invata sa fii calma si sa pretuisti orice clipa de liniste.

– sa ai mila. E o dorinta foarte speciala. Sa nu fii impietrita de rautatile lumii, sa nu treci nepasatoare pe langa cei aflati in suferinta (si oameni, si animale… cu totii simtim durerea la fel). Sa nu intorci privirea atunci cand ti se cere ajutorul. Sa faci binele cu drag si cu inima usoara.

– sa ai rabdare. Cum ar spune strabunica mea: “Sa ai burta larga”. Sa ai rabdare cu ceilalti, dar mai ales cu tine insati. Nimic nu se face, nu se invata, nu se construieste peste noapte.

– sa ai parte de o comunitate in care sa te simti in siguranta. Siguranta iti va da puterea de a invata, iti va da incredere in tine si in ceilalti. Sa ai o familie minunata, iubitoare, asa cum este cea in care cresti. Sa ai colegi de gradinita, de scoala, de serviciu cu care sa te poti simti bine.

– sa ai curiozitati, de orice fel. Sa ai curajul de a spune ce nu stii, dorinta de a pune intrebari. Asa te vad evoluand, in orice domeniu ti-ai alege.

– sa ai intelepciunea de a vedea si dincolo de aparente. Experienta te va ajuta si ea sa o dobandesti.

– sa ai alaturi, in viata, un om minunat, asa cum si eu am.

Nu stiu daca sa iti doresc bani, casa, pamanturi – nu le-am avut niciodata, nu stiu cum e…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s